Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 17. november 2014

Til bunns

Som sagt før. Jeg tar ingen hovedrengjøring før jul. Likevel forsøker jeg å komme til bunns på en del områder. Som i skuffer for eksempel. Ikke det at julegjestene våre kommer til å sjekke alle skuffene, men det er jo greit at jeg kan si: det ligger i øverste skuffen på badet uten å skjems over hva de ville finne. Det gjør den siste helgevasken før jul så mye enklere.

Jeg legger dessuten varmetepper i alle gjestesengene. Og skulle det bli kaldt før jul så kan det i alle fall bli varmt og godt i senga.

Vi har også noen ganger besøk av små gjester - og dette er nok et velkjent syn for alle småbarnsforeldre. Når mye likevel er ute av kasser og hyller skal jeg sortere litt ekstra når jeg setter alt på plass.


Ikke en eneste leke ble ryddet i kveld - derimot ligger 1/2 gris i fryseren. På bildet holder jeg i indrefileten. Den har jeg akkurat løsnet fra kotelettkammen. Etterpå skjærte jeg hele ytrefiletet fra benet. Ytrefilet delte jeg i tre flotte steker.
 

4 kommentarer :

 1. Det må være hyggelig å komme hjem til dere=) Og helt sikkert ekstra artig for de små å finne leker en ikke leker med til daglig=) Det setter i alle fall guttene her pris på=) Håper alt er fint hos dere=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Smart påfunn! Skuffer er jo lette å rydde i.
  Ja, det er lett å få bedre oversikt når en får ryddet i kasser med leker. Har nettopp ryddet i mine barns Duplo og det hjalp godt på oversikten :) Barnebarnet syntes det var veldig gøy å leke med gammel Duplo.

  SvarSlett
 3. Æ vasker heller ikke rundt til jul, men tar det nødvendigste etter behov, noen skuffer og skap, og vasker ned de hybelkanene æ ser haha :p men tar en skikkelig julevask til lillejulaften eller dagen før :)
  Gjestene dine er heldige som kommer til oppvarma senger og de små setter nok pris på lekene du har, og alle gjestene dine nyter nok den deilige maten du serverer til dem :)

  Takk for kommentar på bloggen min, det er bestandig koselig :)
  Ha en fin dag.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 4. Ja, det er lurt å fordele alle gjøremål slik at det ikke blir noe stress i desember. Jeg har ryddet i et par skuffer i formiddag. Det har jeg tenkt på leeenge, ikke tok det lang tid og så godt det kjentes med orden og oversikt:-) Ha en fortsatt fin tirsdag!

  SvarSlett