Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 1. desember 2012

1.desember

Jeg har tradisjonen tro hengt opp adventskalenderen vår. For meg er det en grei nedtelling å flytte en liten gave fra kalenderen og ned i bollen under.

Mens ungene var små lå kalendergavene i en kurv ved siden av. Innholdet var sokker, undertøy, sjokolade, et blad, litt julepynt og de fikk annenhver dag. De siste årene ungene bodde hjemme var vi voksne med også og vi åpnet hver fjerde dag alle sammen.


I går viste God Morgen Norge fram en del av de store kjøpekalenderne som er på markedet. Ungenes dom var klar; de foretrakk sjokoladekalender fremfor dyrere smågaver. Jeg vet ikke om de ungene er representative for alle små.

6 kommentarer :

 1. Julekalender er koselig. Vi hadde en fantastisk fin en da vi var små (altså helt til vi flytta hjemmefra for å studere...), som fremdeles henges på veggen i gammelheimen. Vi åpna hver tredje dag, og fikk som oftest en liten sjokolade eller to. Julaften fikk alle åpne hver sin pose, men det var nok ikke mer ekstragavant det som var inni. Stor stas likevel! (",)

  SvarSlett
 2. Vi har en julekalender med små lommer, der legger jeg oppi noe hver kveld (da slipper jeg å pakke inn...)

  SvarSlett
 3. Julekalender hører advent til :O)

  Ha ei fin advents helg,

  hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett
 4. Så koselig med adventspynt=) Håper dere får en fin forberedelse til jul=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Koselig kalender. I år ønsket Trollet pakkekalender. Tidligere har det vært mas om sjokoladekalender mens jeg har prakka på henne den gamle kalenderen mamma laga til storebroren min for snart 50 år sida. Mye fornuftig i kalendergavene her, men også pynt og dill.

  SvarSlett
 6. Så söt kalender med söta små paket. Det är nog just den nerräkningen som är den största charmen, inte lika mycket innehållet.
  Ha en fortsatt fin 1.a advent :)

  SvarSlett